Между 1300 и 1500 евро на квадратен метър е отстъпката, която

...
Между 1300 и 1500 евро на квадратен метър е отстъпката, която
Коментари Харесай

1500 евро/кв.м била разликата в офертата за Цецка Цачева и за редови клиент

Между 1300 и 1500 евро на квадратен метър е отстъпката, която някогашният парламентарен началник и към този момент някогашен правосъден министър от ГЕРБ Цецка Цачева е получила при покупка на първокласен апартамент в столичния квартал " Изток ".

Това сподели репортаж на Стоян Георгиев по bTV. Той цитира зрителски сигнал от жена, която поискала от компанията строител " Артекс " оферта за апартамент в същата постройка по времето, когато парцела е придобила и Цачева - септември 2016 година Клиентката получила предложения с цени сред 2017 и 2280 евро на квадратен метър. За съпоставяне, апартаментът на Цачева е излязъл малко над 600 евро/кв.м. и е на същия етаж.

Цените са „ на зелено ”, без Данък добавена стойност. В сградата  цените варират от 1300 евро на квадрат без Данък добавена стойност за жилища на първия етаж и стигат до 2000 евро без Данък добавена стойност. На последния етаж жилищата са най-скъпи – крайна цена е 2400 евро на квадрат.

Офертата е изпратена от отдел „ Продажби ” на компанията.

„ На седмия етаж цените бяха непостижими за нас. Варираха сред 1800 и 1900 на квадрат без Данък добавена стойност. Гаражите бяха към 450 евро на квадрат, или към 20 000 евро за гараж без Данък добавена стойност ”, изяснява зрителката. Семейството не можело да си разреши апартамент във „ Вселена ”.

„ В момента в който стана абсурдът, ми стана дори смешно, тъй като знаех какви са действителните цени освен на тази компания, само че и на други компании, които строят в региона. Цените са над 2000 евро с Данък добавена стойност ”, показва тя.

„ В последна сметка аз дадох повече пари за остаряло строителство – апартамент от 90 квадрата, и ще погасявам заема 30 години ”, обобщава дамата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР